Spoštovani mediji!

30 let nas spremljate na popotovanjih po Levstikovi poti. Spremljali ste nas v dobrem in slabem, v snegu in dežju in za ves vaš trud pri obveščanju o tej najmnožičnejši pohodniški prireditvi v Evropi, ki je nastala na podlagi neke literarne predloge, se vam iskreno zahvaljujemo. Hkrati pa vas prosimo za objavo informacij tudi ob jubilejni prireditvi. V nadaljevanju vam posredujemo nekatere ključne informacije, vse podrobnosti pa najdete tudi na naslovu www.levstik.si oziroma natančneje http://levstik.si/?page_id=4.

Jubilejno 30 popotovanje po Levstikovi poti bo v soboto, 12. novembra 2016 s startom med 6. in 9. uro v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

Zgodovina Levstikove poti sega v petdeseta leta 19. stoletja, ko je po poti s svojimi študenti hodil prof. dr. Anton Slodnjak, njegovo delo je nadaljeval prof. dr. Matjaž Kmecl, danes pa s študenti hodi prof. dr. Miran Hladnik. Prav dr. Matjaž Kmecl je pred tremi desetletji pomagal s svojimi neprecenljivimi nasveti pri določanju, označevanju in idejni zasnovi Levstikove poti, po kateri se zdaj že 30 let drugo soboto v novembru odpravljalo številni pohodniki iz Slovenije in tujine.

Tudi in prav zato bo ob jubilejni prireditvi slavnostni govornik prav prof, dr. Matjaž Kmecl, na prireditev pa smo povabili tudi vse dosedanje slavnostne govornike, med njimi Milena Zupančič, Ciril Zlobec, Tone Partljič, Miha Jazbinšek, Drago Bulc, nekdanji predsedniki PZS in TZS, Boštjan Žekš, Boštjan Žekš… V imenu vseh slavnostnih govornikov bo letošnje udeležence na cilju na Čatežu nagovoril tudi Milan Kučan, dolgoletni udeleženec množičnih popotovanj in nekdanji predsednik Republike Slovenije.

V nadaljevanju pa še bistveni poudarki:

  1. Podroben razpis popotovanja. http://levstik.si/?p=1595
  1. O prijavah na prireditvi. http://levstik.si/?p=1616
  1. Priporočamo, da se udeleženci na štart pripeljejo z vlaki, ki bodo na tisto sobotno jutro dodatno okrepljeni z dodatnimi vagoni. http://levstik.si/?p=1630
  1. O parkiranju na startu. http://levstik.si/?p=1635
  1. Kaj vse bodo ponudili domačini na domačijah in ob zidanicah. http://levstik.si/?p=1780
  1. O prevozih s cilja pohoda. http://levstik.si/?p=1622
  1. Poseben prometni režim na dan prireditve na širšem območju med Litijo in Trebnjem. http://levstik.si/?p=1641
  1. dr. Matjaž Kmecl bo slavnostni govornik na razhodnji. http://levstik.si/?p=1931
  1. O Razhodnji, osrednji prireditvi na cilju pohoda na Čatežu. http://levstik.si/?p=1666
  1. Tega sicer verjetno ne boste objavili, pa vendar. Generalni pokrovitelj je podjetje IMP Armature, d.o.o., iz Ivančne Gorice. Častni pokrovitelj jubilejne prireditve je kot Zelena prestolnica Evrope Mestna občina Ljubljana v sodelovanju s Turizmom Ljubljana.
  1. Nagrade za udeležence popotovanja. http://levstik.si/?p=1616
  1. Znak jubilejnega popotovanja. http://www.levstik.si/upload/logo30.pdf
  1. Opis Levstikove poti. http://levstik.si/?p=1657

Informacije za medije so objavljene tudi na naslovu http://levstik.si/?p=1785, kjer so na voljo tudi grafični elementi, vključno z znakom jubilejne prireditve v soboto, 12. novembra 2016.

S spoštovanjem!

Zavod Levstikova pot