Vremenske podatke o stanju na Levstikovi poti lahko 365 dni v letu v živo spremljate na naslovu Vremenske postaje Sevno.

Aktualna vremenska napoved za 9. november 2019
(zadnja osvežitev: 8. november 2019, 23.00)

Na dan popotovanja bo večinoma delno jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj bodo padavine prenehale. Spremljalo nas bo torej sonce. Pihal bo rahel veter zahodnih do jugozahodnih smeri. Zjutraj bo med 5 in 8, prek dneva pa med 10 in 14 °C. Priporočamo vam primerna oblačila in obutev.

V nadaljevanju pa dve modela napovedi, na levi slovenski ARSO in na desni strani hrvaški DHMZ, v različnih časovnih obdobjih (stanje 6. novembra ob 22. uri in še vedno velja). Oba modela jasno kažeta, da bodo padavine na območju Levstikove poti prenehale že proti jutru, prek dneva pa bo večinoma delno jasno. Če bosta ta dva modela zdržala, potem lahko brez bojazni pridete na popotovanje.

Stanje nekje med 21. uro v petek in polnoči.
Stanje med polnočjo in 3. uro zjutraj, na kartah se vidi, da bodo na območju Levstikove poti padavine že slabele ali celo prenehale.
Stanje med 3. in 6. uro v soboto zjutraj. V vzhodni polovici Slovenije, torej tudi na Levstikovi poti, bo že brez padavin.
Stanje med 6. in 9. uro. V vzhodni polovici bo že jasno in brez padavin. Celo sonce bo.

Desetdnevne napovedi za območje Levstikove poti, ki so večkrat dnevno osvežene lahko spremljate na naslovu www.levstik.si/vreme