zefran1Dobrodošli na že deseti zaporedni poletni Žefranov pohod iz Stranj pri Velikem Gabru do Primskovega. Odvijal se bo v nedeljo, 13. avgusta 2017. Start je ob 9. uri izpred okrepčevalnice Žonta v Stranjah pri Velikem Gabru, ki je od železniške postaje Gaber oddaljena 200 metrov. Prijavite se na startu od pol devete ure dalje.

Pripeljete se lahko s svojim avtomobilom, saj lahko parkirate v neposredni bližini začetka pohoda. Priporočamo pa, da se pripeljete z vlakom iz smeri Ljubljana (odhod ob 7:35), ki v Gaber pripelje ob 8:35. uri. Povratek vlaka nazaj proti Ljubljani je ob 16:35. uri. Iz smeri Novega mesta (odhod vlaka ob 6:32) in prihodom v Gaber ob 7:07. Povratek proti Novemu mestu je ob 18:20. uri. Vozni red vlakov preverite nekaj dni pred prireditvijo.

Prijavnina znaša 5 € in jo poravnate ob prijavi na startnem mestu. V prijavnino so vključeni prigrizek in pijača med potjo. Za doplačilo 4 € pa boste prejeli bon za porcijo čevapčičev ob gasilskem domu na Primskovem, kjer bo prav tisti čas potekala gasilska parada s slovesnim odprtjem novega gasilskega doma. Ob jubilejnem pohodu vsak prijavljeni udeleženec prejme tudi poseben spominski klobuček.

Pot je označena s posebnimi tablami, se pa prekriva s Humarjevo potjo na Prim

skovo. Hodi se v organizirani skupini, med potjo pa je poskrbljeno tudi za prigrizek in napitke. Cilj je vrh Primskove gore, potem pa se bomo poveselili tudi pri gasilskem domu na Primskovem. Če bo potrebno, bomo s Primskovega nazaj na izhodišče organizirali tudi prevoz z avtom.

zefran2

Pohod je odprtega tipa, zato se lahko prijavi vsak, ki to želi. Predhodne prijave niso potrebne, če pa bi bila kakšna večja skupinica, pa je le dobro, da to najavite. Pot je v eno smer dolga nekaj manj kot 6 km. Ker se Žefranova pot prekriva s Humarjevo potjo na Primskovo, si lahko predstavitev poti preberete na naslovu Humarjeve poti.

Dodatne informacije dobite tudi prek e-pošte info@levstik.si.