Parkirišča za osebna vozila so na Čatežu zelo omejena
Parkirnih mest za osebne avtomobile je na cilju popotovanja zaradi specifične lege Čateža omejeno. Tudi letos bodo na isti lokaciji kot lani in bodo posebej označena. Turistično društvo Čatež opozarja vse voznike osebnih vozil, da upoštevajo poseben prometni režim in parkirajo samo na teh parkiriščih. Parkiranje osebnih vozil izven organiziranih parkirišč ni dovoljeno. Ob upoštevanju tega priporočila boste poskrbeli za varnost svojega vozila in prispevali k splošni prometni varnosti v času prireditve.

Spremenjen prometni režim za avtobuse

Posebej pa bi vas radi opozorili na spremenjen prometni režim za avtobuse, s katerimi se udeleženci pripeljete na prireditev. Nanaša se na cilj na Čatežu, od koder potem odpotujete domov.

Zaradi novogradnje oziroma širitve podjetja TEM, d.d., na Čatežu bo promet tam spremenjen. Parkirnih mest za avtobuse na vzhodni strani Čateža okrog podjetja TEM, d.d., ne bo mogoč, zato bodo vsa parkirna mesta za avtobuse urejena na zahodni strani Čateža.

Ker bo državna cesta skozi Čatež med 11. in 16. uro popolnoma zaprta za ves promet, mora avtobus pripeljati na Čatež pred 11. uro. Kdor bo pripeljal po 11. uri, bo moral nadaljevati po obvozu v dolino in z druge strani na Čatež.

In kako se boste potem vračali? V času zapore ceste na Čatežu boste lahko odhajali domov po državni cesti v dolino proti Veliki Loki, kjer se boste lahko odločili, da greste levo do Trebnjega in na avtocesto Ljubljana – Novo mesto ali pa desno proti Radohovi vasi in prek Bogenšperka in Šmartnega pri Litiji v Litijo.

Da boste na cilju na Čatežu lažje našli svoj avtobus, morate imeti pri sebi voznikovo telefonsko številko. Obenem pa vas prosimo, da tudi šoferjem naročite, da se ravnajo strogo po navodilih rediteljev. Dodatne informacije pa boste dobili tudi na cilju na kontrolni točki Levstikove poti.

Posebno opozorilo
Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.