Obveščamo vas, da se ekipa Levstikovcev dobimo 26. decembra, ob 7:30. uri, v Velikem Gabru pri Baru Marina, od koder se bomo skupaj odpeljali na start pohoda. Svojo udeležbo najavite na info@levstik.si.

Pot na Ostri vrh se prične na Rdečem Kalu pri Dobrniču, na križišču pri Domačiji Kresal, kjer najdete tudi smerno tablo. Pot poteka nad Lazom, mimo kraških jam Koprivnice ter Male in Velike Vratnice do Malega vrha in naprej na Ostri vrh, ki je najvišja točka na poti (523 metrov nadmorske višine). Skupna višinska razlika je zgolj okrog 250 mnv, tako da pohod ni naporen. Na izhodiščno točko se vrnete mimo lovske koče, krmilnega kozolčka in lovske opazovalnice. Pot je markirana in skoraj v celoti poteka v prijetni senci gozdov. Pohod Planinskega društva Trebnje po tej poti je organiziran vsako leto decembra.

Imajo pa na vrhu poseben običaj. Naslovna slika tega dogodka prikazuje pečenje klobas na palicah. To morate priti in preveriti. Klobase seveda prinesete s seboj, na vrhu pa so pripravljene palice in ogenj na več mestih.

Povratek okrog 13. ure.

Pohod organizira Planinsko društvo Trebnje.