Datum: sobota, 9. november 2019

Start in registracija udeležencev: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna! Registrirate se lahko cel dan, po zaprtju starta tudi na cilju na Čatežu pred vstopom na avtobus za vrnitev.

Prispevek za posameznike znaša 7,00 € in vključuje tudi dnevnik Levstikove poti, revijo in kozarec za vino.

Vozovnico za vrnitev s posebnim avtobusom lahko kupite samo ob registraciji na startu oziroma cilju pohoda. Skupni znesek je v tem primeru 11 €.

Registracije skupin: Skupina je zaključena družba v organizaciji planinskega društva ali druge pravne osebe. Skupine se registrirajo najmanj dva dni pred prireditvijo.

Promet: Med 5. in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.

Parkiranje na startu: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator samo v primeru, da se skupina predhodno registrira in registracijo pohodnikov poravna pred prireditvijo.

Med 5 in 10. uro bo Litijska cesta v Šmartnem pri Litiji zaprta za promet, na ostalih cestah na območju Litije in Šmartnega pri Litiji bo promet močo oviran. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena skozi Litijo po Šmarski cesti in v Šmartnem po Litijski cesti. Na cilju popotovanja parkirnih mest za osebne avtomobile ne bo oziroma bo parkiranje zanje prepovedano.

Trasa poti: Litija (start in registracije) – Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska …
Severna pot: … – Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).
Južna pot: … Ježni Vrh – Vinji Vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu (21,5 km).

Prvi žig prejmete ob registraciji na startu, na cilju na Čatežu kjer bo postavljen info pult za urejanje administrativnih zadev (urejanje dnevnikov) in izročanje priznanj in značk, pa še žig za cilj.

V drugem delu pohoda prireditev poteka po dveh trasah kot doslej, v Preski nad Kostrevnico se ob oznakah sami odločite, po kateri poti boste nadaljevali. Obe trasi se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej v Šentlovrenc.

Ob poti vas bodo postregli prijazni domačini na skoraj 20 točkah.

Nagrade: Vsak udeleženec ob registraciji prejme dnevnik za potrjevanje udeležb na pohodih (če ga že imate, ga prinesite s seboj na prireditev), kozarec Levstikove poti za vino in revijo. Na cilju jubilejniki prejmejo tudi priznanja in značke.

Obvestilo! Letos bomo vsem pohodnikom zamenjali dnevnike z novimi, zato jih obvezno prinesite s seboj.

Razhodnja, osrednja prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež.

Cilj prireditve je odprt do 16. ure na Čatežu.

Kako s cilja?: S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej v Šentlovrenc. Avtobusni prevoz je zagotovljen izključno za registrirane udeležence prireditve. Registracijo lahko opravite tudi na cilju na Čatežu pred vstopom na avtobus za vrnitev.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Za registrirane pohodnike bo zagotovljena zdravstvena služba. Registracije so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo na prireditvi registrirali pri organizatorju.

Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

Na prireditvi je strogo prepovedano uporabljati drone!

Informacije prek elektronske pošte na naslov info@levstik.si ali na naslov Zavod Levstikova pot, Sevno 44, 1276 Primskovo.

Zavod Levstikova pot