poho
Žefranov pohod

Dobrodošli na že osmi zaporedni poletni Žefranov pohod iz Stranj pri Velikem Gabru do Primskovega. Odvijal se bo v nedeljo, 9. avgusta 2015. Start je ob 9. uri izpred okrepčevalnice Žonta v Stranjah pri Velikem Gabru, ki je od železniške postaje Gaber oddaljena 200 metrov. Prijavite se na startu od pol devete ure dalje.

Na start pridete z vlakom iz smeri Ljubljana (odhod ob 7:35), ki v Gaber pripelje ob 8:35. uri. Povratek vlaka nazaj proti Ljubljani je ob 16:35. uri. Iz smeri Novega mesta (odhod vlaka ob 6:32) in prihodom v Gaber ob 7:07. Povratek proti Novemu mestu je ob 18:20. uri. Vozni red vlakov preverite nekaj dni pred prireditvijo.

Trasa pohoda je Stranje pri Velikem Gabru – Šentjurje – Bratnice – Primskovo – Gradišče – Sevno – Gornji Vrh – Dolnji vrh – Žubina – Stranje pri Velikem Gabru. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo.

Časovnica:
9:00 – start pohoda
11:00 – prihod na Gradišče
12:00 – maša pod šotorom na igrišču osnovne šole na Primskovem (kdor pač želi)
13:00 – nadaljevanje pohoda
15:00 – prihod v Stranje

Prijavnina znaša 5 €.

Pohod je odprtega tipa, zato se lahko prijavi vsak, ki to želi. Predhodne prijave niso potrebne, če pa bi bila kakšna večja skupinica, pa je le dobro, da to najavite. Pot je dolga nekaj manj 12 km.

Dodatne informacije dobite tudi prek e-pošte info@levstik.si.