prim3Datum: Sobota, 17. oktober 2015.

Zbirališče: Do 9. ure v (ali ob) Gostilni Maček v Šmartnem pri Litiji na Usnjarski ulici.

Parkiranje: Osebne avte lahko parkirate na parkirišču nasproti nekdanje usnjarne oziroma nasproti bifeja pri Sedevčiču.

Odhod: Ob 9. uri.

Trasa: Šmartno pri Litiji – Slatna – Jelša – Liberga – Preska nad Kostrevnico – Grmade – Gobnik – Moravče pri Gabrovki.

Dolžina poti: 13 km

Program: Pregledali bomo označevalne table, prehodnost poti in tudi odnesli kakšne smeti s seboj, če jih bomo našli; druženje, pogovor z domačini ob zidanici ali na domačiji, hoja, … sicer pa se pustimo presenetiti.

Prehrana: Ne bo odveč, če si kakšen sendvič vzamete s seboj; za malico se bomo dogovorili na startu in naročili potem v Gostilni pri Rozi na Jelši (če bodo cene zmerne). Seveda pa vem, da boste imeli kakšno flašo po običaju tudi v nahrbtniku.

Prevoz: Iz Moravč bo organiziran avtobusni prevoz, če bo dovolj prijavljenih, sicer se o povratku dogovorimo na startu; odhod iz Moravč okrog 18. ure.

Povratek: Povratek predviden do 19. ure v Šmartno pri Litiji.

Cena: plačilo avtobusa, če bo organiziran takšen prevoz.

Prijave: Obvezno najkasneje do četrtka, 15. oktobra 2015 na e-naslov info@levstik.si.

Ostalo: Pohod bo le v primeru primernega vremena; odločitev o tem bo sprejeta dva dni pred predvidenim pohodom in boste o tem obveščeni vsi prijavljeni. Vsak hodi na lastno odgovornost in tudi tokrat veljajo osnovna pravila množičnih pohodov na Levstikovi poti.

Opomba: Gre za zaključeno družbo, ki rada hodi, ni pa nas strah tudi zaustavljanja v zidanicah, kjer se radi pogovorimo tudi z domačini. Tisti, ki bi le divjali po poti, naj se raje ne pridružijo.

Informacije: info@levstik.si