cropped-logo1.png

Datum: sobota, 14. november 2015

Start: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru. Prijave na startu in kasneje ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (cca 1,5 km iz Litije).

Prijavnina za posameznike znaša 6,00 € in vključuje tudi dnevnik Levstikove poti in revijo Levstikova pot. ter praktično darilo. Prijave so obvezne!

Prijave skupin: Skupina je zaključena družba v organizaciji planinskega društva ali druge pravne osebe.

Promet: Med 5 in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.

Parkiranje: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena v Litiji ob občinski zgradbi in ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator samo v primeru, da se skupina predhodno prijavi in prijavnino poravna pred prireditvijo.

Med 5 in 10. uro bo Litijska cesta v Šmartnem pri Litiji zaprta za promet, na ostalih cestah na območju Litije in Šmartnega pri Litiji bo promet močo oviran. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena skozi Litijo po Šmarski cesti in v Šmartnem po Litijski cesti. Na cilju popotovanja parkirnih mest za osebne avtomobile ne bo oziroma bo parkiranje za njih prepovedano.

Trasa poti: Litija (start in prijave) – Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska…
severna pot: … – Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).
južna pot: … Ježni vrh – Vinji vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu (21,5 km).

Kontrolnih točk za spominske žige na poti tudi letos ne bo. Prvi žig prejmete le ob prijavi na startu, na cilju na Čatežu pa le spominski žig, kdor ga bo želel (ni obvezen), kjer bo postavljen info pult za urejanje administrativnih zadev (urejanje dnevnikov) in izročanje priznanj in značk.

V drugem delu pohoda prireditev poteka po dveh trasah kot doslej, v Preski nad Kostrevnico pa se ob oznakah sami odločite po kateri boste nadaljevali. Obe trasi pa se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej v Šentlovrenc.

Nagrade: Vsak udeleženec ob prijavi prejme dnevnik za potrjevanje udeležb na pohodih in novo revijo Levstikova pot. Na cilju jubilejniki prejmejo tudi priznanja in značke. Le prvih 4.000 prijavljenih udeležencev prejme ob prijavi na startu spominsko darilo (kozarec, kapa oziroma medalja):

– kozarce prejmejo tisti udeleženci, ki doslej še niso bili na pohodu.
– kape prejmejo tisti udeleženci, ki so bili na pohodu leta 2013 in niso bili na pohodu leta 2014.
– medalje prejmejo tisti udeleženci, ki so bili na obeh pohodih, leta 2013 in 2014.

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež.

Cilj prireditve je odprt do 17. ure na Čatežu.

Avtobusni prevozi: S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej v Šentlovrenc. Avtobusni prevoz je zagotovljen izključno za prijavljene udeležence prireditve. Prijavo lahko od lani naprej opravite tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus za povratek.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.

Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

Informacije prek elektronske pošte na naslov info@levstik.si ali na naslov Zavod Levstikova pot, Sevno 44, 1276 Primskovo.

Zavod Levstikova pot

VSE PODROBNOSTI O POHODU OBJAVLJAMO TULE…