Tudi v drugi polovici junija ne pričakujmo kakšne posebne vročine, kaj šele kakšnega vročinskega vala. Naslednjih sedem dni bo vremensko dokaj nestabilnih. Ne bo šlo za kakšne frontne padavine. Morebitne padavine bodo bolj posledica dopoldanskega ogrevanja ozračja pri tleh, zato znajo biti popoldnevi bolj oblačni z občasnimi plohami ali nevihtami. Ker bodo morebitne padavine nastajale kot posledica dviganja toplega zraka pri tleh, jih je zelo težko natančno napovedati. V Sevnem z okolico pa kakšnih resnejših padavin v naslednjih desetih dneh ni pričakovati.

Trenutne napovedi pa kažejo, da se bodo prihodnji teden takoj po nastopu astronomskega poletja dnevne temperature nekoliko dvignile in bodo lahko proti koncu junija tudi okrog 30 °C.

Naslednji dve karti prikazujeta, da do 23. junija ne moremo pričakovati bistveno toplejšega zraka, medtem ko se bo proti koncu meseca že nekoliko ogrelo.

Naslednji dve karti pa kažeta, da do konca junija ne bo prav veliko padavin, pa še te bodo neenakomerno razporejene.

In kot vedno v tem mesečnem času tudi malce napovedi za naslednji mesec. Julij naj bi bil topel in dokaj suh mesec. Bo res?