Spoštovani predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor, spoštovani ostali visoki gostje, gospe in gospodje!

Lepo vas pozdravljam v imenu IMP Armatur kot tudi v svojem imenu. Čestitam vsem, ki ste danes prehodili to približno  20 km dolgo pot, posebej pa še tistim, ki se tega pohoda udeležujete tradicionalno vsako leto.

Današnja prehojena pot me spominja na to, da je v življenju mnogo raznih poti, razlikujejo se po dolžini in zahtevnosti. Današnja pot ni bila najdaljša in tudi ne najtežja. Najtežja pot je največkrat tista, ki pelje do človekovega srca. Slovenski književniki, današnja pot se namreč imenuje po enem izmed njih, so v svojih delih opisovali dušo slovenskega človeka in njegov značaj, utrip srca. V njihovih delih lahko najdemo načine, kako priti do globin srca.

Prav gotovo na način, kot to počnemo danes, saj skupni napori, vztrajanje drug ob drugem z ramo ob rami, v blatu mrazu in naporih. Na ta način že opravimo del te poti. Drugi del pa prehodimo s skupnim druženjem v nadaljevanju te prireditve. Utrdijo se stare in stkejo nove vezi. Življenje je tako prijetnejše in lažje, prihodnost pa boljša in bolj gotova.

Hvala vam, da sem smel ta dan preživeti skupaj z vami, želim vam lepo druženje, organizatorju pa hvala za nesebičen večleten trud pri organizaciji prireditve. Hvala in lep pozdrav.