Ponudniki hrane in pijač na Levstikovem pohodu, vsakdo od njih je prispeval tudi po 30 € za socialno ogrožene otroke v OŠ Litija Podružnici s prilagojenim programom.

ANICA BITENC
Zgornja Jablanica 28, 1275 Šmartno pri Litiji, tel. 041 905 184

Na Gobniku (severna trasa) ponujajo same domače dobrote: vino, žganje, potice, pecivo, suhe klobase in zaseko.

JOŽEFA PROPS
Sitarjevška cesta 46, 1270 Litija

Na Slatni (skupna trasa) ponudijo same domače dobrote od hrane do pijač.

KMETIJA MERZEL
Vinko Merzel
Razbore 8, 8212 Velika Loka, tel. 041 950 209

Na dan popotovanja vam bodo na domačiji (južna trasa) ponudili domače pekovske mojstrovine iz krušne peči: kruh, različne potice in pecivo, krepčali se boste s hladnimi in toplimi napitki za vse okuse, posladkali pa z medom in drugimi medenimi dobrotami.

SOTLARJEVA ZIDANICA
Ivan Sotlar, Moravče 25, 1274 Gabrovka

Tradicionalno, takoj ko pridete na Gobnik (severna trasa), ponujajo domače klobase, žganje, vino, kuhano vino, medico, Cocto, Oro, čaj, pivo in kavo.

RESN’KOVA KAŠČA
Milan in Darja Resnik
Moravče 16 A, 1274 Gabrovka
tel. 031 715 371

Ponujajo domačo kmečko hrano na žlico, izdelek iz kmečke peči, domače klobase, hišno domače vino cviček, več kot 10 vrst sadnega in zeliščnega žganja, domači sok, spominke iz domačije Resnik, zabavo z ljudskim godcem. Možen ogled kašče z galerijo kmečkega in gospodinjskega orodja in opreme. Praznovanje 130 let Resn’kove kašče.

TOMAŽEVE DOBROTE
Anton Zaman
Preska nad Kostrevnico 13, 1275 Šmartno pri Litiji, tel. 041 560 507

V Preski nad Kostrevnico (skupna trasa) ob stari preši za grozdje in na razpotju severne in južne trase ponujajo kruh iz krušne peči z zaseko, potice (orehova, pehtranova, ocvirkova, kokosova), jabolčni zavitek, domače suhe klobase, čaj, kavo, kuhano vino, žganje, medico, orehovec, jegermaister, borovničke in domači cviček.

ZADRAŽNIKOVA ZIDANICA
Jože Zadražnik
Vinji vrh, 1276 Primskovo, tel. 031 495 155, www.nadezeli.si

Ob svoji zidanici v Vinjem vrhu (južna trasa) ponuja vrhunska vina cviček, modri pinot, modra frankinja, Gamay, žametna črnina in beli pinot. Poskusite lahko tudi domače žganje, medico, borovničke, pelinkovec, čaj kavo ali kuhano vino. Okrepčate se lahko s domačim kruhom, zaseko in štrukeljčki.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO LIBERGA
Liberga 10, 1275 Šmartno pri Litiji

Na čudoviti lokaciji ob gasilskem domu na Libergi (skupna trasa) vam tradicionalno ponujajo pečenice z zeljem, hot dog, čaj, kuhano vino, brezalkoholne pijače, domače žganje, pivo…

KMETIJA VIDGAJ
Ivan Vidgaj, Poljane 8, 1276 Primskovo, tel. 01 897 51 11, 041 972 640

Ponudba na Poljanah (južna trasa) zajema domače dobrote iz lastne kmetije: kruh, zaseka, domače suhe klobase, pecivo, vino, kuhano vino, čaj, kava in domače žganje.

VINSKA KLET PR’ ŠINKOVC
Igor Šinkovec
Gobnik 13, 1274 Gabrovka

Tradicionalno vam na Gobniku (severna trasa) ponudijo domače klobase, kruh, orehe, domače vino in pester seznam žganih pijač.

POD RUDIJEVIM KOZOLCEM
Rudi Fink
Sevno 35 D, 1276 Primskovo

V Sevnem (južna trasa) tradicionalno ponujajo čaj, vino, kuhano vino, pivo, prekajene kuhane klobase, borovničke, višnjevec, domače žganje… Letos pa bodo kot posebnost skuhali fižol (pasulj). Vse to le za prostovoljne prispevke.

BAJČEVA ZIDANICA
Gobnik, 1274 Gabrovka

Ob zidanici, kjer je nastajalo jedro Levstikovega potopisa (severna trasa), se srečate z njihovo tradicionalno ponudbo: jelenov golaž, kruh iz krušne peči, pečen kostanj, zaseka, mošt, čaj, kuhano vino, domač jabolčni sok, kuhan krompir. Za dobro voljo poskrbijo s harmoniko, v primeru dežja pa imajo pokrit prostor.

WEISSOVA ZIDANICA
Alojzij Weiss
Gobnik 13, 1274 Gabrovka

Ponujajo mnoge domače dobrote, ob zidanici pa dolga leta sodeluje tudi aktiv kmečkih žena iz Gabrovke. Same okusne dobrote.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO PRIMSKOVO
Gradišče 28, 1276 Primskovo

Na čudoviti lokaciji na Kopačiji na Primskovem (južna trasa) vam tradicionalno ponujajo domače vino, v kmečki peči pečen kruh, žgane pijače… Poskusili boste lahko tudi vse vrste kruhov, ki jih pečejo v Pekarni Grosuplje.

KMETIJA BERČON
Blaž Berčon, Jelša 9, 1275 Šmartno pri Litiji, tel. 041 995 805 (skupna trasa)

Na domačiji (skupna trasa) vam ponujajo doma pridelane izdelke kot so rdeče vino, iztisnjeno v stari preši, hruškovo, medeno in borovničevo žganje ter hruškov sok, med toplimi napitki pa čaj in kuhano vino. Brezplačno ponudijo domače pecivo.

MATEJ PEVEC
Preska nad Kostrevnico 20a, 1275 Šmartno pri Litiji

Ponujajo alkoholne pijače (vino, kuhano vino, pivo), žgane pijače (domače žganje, medica, borovničke), sok, čaj, kava in tudi prigrizke: pokovka – kokice, smoki, za spomin oziroma pošiljanje pa ponujamo RAZGLEDNICE z motivom našega kraja.