Zaradi epidemije Covid-19 je odločitev o pripravi in izvedbi letošnjega popotovanja po Levstikovi poti dolgo visela na nitki, že septembra pa je bilo po posvetu tudi z NIJZ ugotovljeno, da je izvedba tako množične prireditve nemogoče izvesti brez zanesljivih posledic dodatne verjetnosti razširjanja virusa. V zadnjem času se pogoji še dodatno zaostrujejo (tudi razglasitev epidemije) in izvedba letošnjega popotovanja bi bila neodgovorna poteza.

Seveda pa se mnogi pohodniki odzivajo, da bodo šli vseeno na pot in da jim tega nihče ne more preprečiti. To se popolnoma strinjamo, vendar poudarjamo, da bodo to storili na lastno odgovornost. Zato smo sprejeli nekatere odločitve:

  1. Uradno je popotovanje odpovedano.
  2. Ker številni pohodniki zvesto zbirate spominske žige (nekaj pohodnikov je še vedno, ki so bili na vseh dosedanjih pohodih!), bomo vsem pohodnikom, ki ste kadar koli v letošnjem letu prehodili Levstikovo pot, priznali pohod za leto 2020. Podrobnosti so na naslovu https://levstik.si/15542 in bodo takšni udeleženci lahko dobili potrditev prehojene Levstikove poti.
  3. Levstikova pot je ustrezno označena z usmerjevalnimi tablami, tako da morebitni pohodniki ne morete imeti težav z orientacijo. Poleg tega pa so od letošnjega leta na voljo tudi nove aplikacije, ki vam pomagajo pri pripravi načrtov za hojo po poti, ki jih najdete na naslovu https://levstik.si/o-poti/.
  4. Želimo ohraniti ugled in gostoljubje organizatorjev in domačinov, ki se je ustvarilo v dobrih treh desetletjih, tako da se boste prihodnje leto lahko spet (vsaj upamo!) lahko udeležili množičnega popotovanja.

Dodatne informacije prek elektronske pošte na naslov info@levstik.si.

Osveženo: 22. oktober 2020