Meteorološka zima traja od 1. decembra do 28. februarja. Kakšna bo, še ni mogoče z gotovostjo napovedati. Seveda so to povprečni mesečna predvidevanja, zato so vmes lahko tako izbruhi hladnih kot toplih mas. Pa vseeno poglejmo kako kaže.

Prvi zimski mesec december naj bi bil v povprečju z višjimi temperaturami od dolgoletnega povprečja, vendar z manj padavina od povprečja:

Tudi januarja naj bi bile povprečne temperature nad dolgoletnim povprečjem, hkrati pa kaže tudi na nekoliko večjo količino padavin v prvem mesecu koledarskega leta.

OD zadnje moje napovedi za prihajajočo zimo pa se prognoza precej spreminja za februar. Februar naj bi bil precej hladen, torej pod dolgoletnim povprečjem, s precej padavinami. In če logično pomislim, se v tem primeru zgodi, da bomo morda prav februarja dobili največ snega.

Če na kratko povzamem. Tokratna zima bo v povprečju toplejša od dolgoletnega povprečja, hkrati pa bo verjetno nekoliko več padavin, predvsem v zahodni polovici države. Sicer pa bo konec februarja vse jasno. 🙂