a1Zavod Levstikova pot je Mestno občino Ljubljana pisno povabil k sodelovanju ob jubilejnem Levstikovemu pohodu 2016, ki letos 12. novembra že 30. poteka od Litije do Čateža.

V letu, ko je Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016 smo predlagali, da Mestna občina Ljubljana prevzame častno pokroviteljstvo. V preteklih letih je leta 2011 Ljubljana že bila častni pokrovitelj, pred dvema letoma so ob poti zasadili sadno drevo, lansko leto pa se je za zasaditev odločilo tudi javno podjetje VO-KA.

zelenaprestLevstikovega pohoda, se letno udeleži več kot 20.000 obiskovalcev, ki prehodijo razdaljo 33 km med Litijo in Čatežem. Pot spodbuja udeležence k elementu zdravega načina življenja, spoznavanju kulturne dediščine, varovanju okolja, ohranjanju biotske raznolikosti in krepitvi zavesti o sobivanju z naravo.

turizem_ljubljanaTurizem Ljubljana v okviru svojih aktivnosti na področju regionalne destinacijske organizacije (RDO) v sodelovanju z 25 občinami v okviru širše regije, močno podpira izvajanje številnih projektov, ki spodbujajo razvoj, izvedbo in promocijo turističnih dogodkov, ki so zanimivi tako za domačo, kot tudi tujo javnost.

Zato se je Mestna občina Ljubljana odločila, da prevzame častno pokroviteljstvo.