tisjePridružite se Levstikovi ekipi in gremo skupaj ob 7. uri. Javite se na info@levstik.si.

Pohod je tradicionalen in poteka vsako leto na drugo nedeljo v decembru. Pohod je organiziran v počastitev obletnice bitke  II. štajerskega bataljona na Tisju, dne 24.12.1941.

Start pohoda je  med 7. in 10. uro pri Plečnikovem spomeniku NOB v Litiji.

Startnina znaša 2€ in je namenjena izključno pokritju stroškov pohoda. Udeleženci se lahko na Jelši, Tisju in v Kostrevnici okrepčajo z brezplačnim čajem. Pohodniki bodo ob plačilu štartnine na štartu prejeli oštevilčen kontrolni kartonček, ki ga bodo organizatorji potrdili na Tisju, kjer bo ob 11. uri krajša slovesnost na kateri bodo nastopili učenci podružnične šole iz Velike Kostrevnice.

Trasa pohoda do Tisja ostaja takšna, kot jo zvesti udeleženci že dobro poznajo. Od spomenika preko Rozmanovega trga in Ježe do Zagorice, kjer se povzpnejo na sleme nad Jablaniškim potokom. Pri kapelici nad Bajernikom prečkajo cesto Šmartno – Cerovica, se dvignejo do Jelše ter nato nad naselji Rodni vrh, Bič in Liberga prispejo na Tisje. S Tisja pa bodo v Veliko Kostrevnico tudi letos lahko sestopili po dveh poteh. Pri križu, ki stoji pri odcepu proti vasi, lahko zavijemo desno proti Preski ali pa levo proti Grmadi. Pri drugi varianti mimo kmetij Lauden in Puščar pridemo do Ježnega vrha. Tu stoji prva zasebna cerkvica na Slovenskem, ki jo je zgradil Vinko Zadražnik s pomočjo svojih bratov. Sledi še pot čez Višnji Grm do vinogradov v Jagodniku in nato še sestop do zadružnega doma v Veliki Kostrevnici, kjer je zaključek pohoda. Seveda pa je še vedno na voljo tudi krajša varianta čez Presko, Libergo in Lupinico.

Udeleženci prejmejo za  večkratno udeležbo posebna priznanja: za drugi pohod bronasto značko, za četrti srebrno in za sedmi zlato ter za deseti, dvajseti ter trideseti pohod posebno plaketo.

Odhodi posebnega avtobusa (Velika Kostrevnica – Litija):  12:00,  12:45 in 13:30 in 14:15.