Spoštovani mediji!

V soboto, 11. novembra, bo 31. popotovanje po Levstikovi poti.

Predlagamo, da nam do vključno srede, 25. oktobra sporočite, ali boste objavili kaj od teh informacij, saj bi vam zato radi kot medijskemu pokrovitelju v zameno ponudili objavo oglasa v reviji Levstikova pot, ki izide ob prireditvi. Velikost oglasa oziroma predstavitve bo v velikosti 100×55 mm, barvno, vsebina po vaši želji, predloga pa mora biti v pdf formatu. Oglas potrebujemo najkasneje do petka, 27. oktobra.

30 let nas spremljate na popotovanjih po Levstikovi poti. Spremljali ste nas v dobrem in slabem, v snegu in dežju in za ves vaš trud pri obveščanju o tej najmnožičnejši pohodniški prireditvi v Evropi, ki je nastala na podlagi neke literarne predloge, se vam iskreno zahvaljujemo. Hkrati pa vas prosimo za objavo informacij tudi letos. V nadaljevanju vam posredujemo nekatere ključne informacije, vse podrobnosti pa najdete tudi na naslovu www.levstik.si oziroma natančneje http://levstik.si/?page_id=4.

 1. popotovanje po Levstikovi poti bo v soboto, 11. novembra 2017, s startom med 6. in 9. uro v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

Zgodovina Levstikove poti sega v petdeseta leta 20. stoletja, ko je po poti s svojimi študenti hodil prof. dr. Anton Slodnjak, njegovo delo je nadaljeval prof. dr. Matjaž Kmecl, danes pa s študenti hodi prof. dr. Miran Hladnik. Prav dr. Matjaž Kmecl je pred tremi desetletji pomagal s svojimi neprecenljivimi nasveti pri določanju, označevanju in idejni zasnovi Levstikove poti, po kateri se zdaj že 30 let drugo soboto v novembru odpravljajo številni pohodniki iz Slovenije in tujine.

V nadaljevanju pa še bistveni poudarki:

 1. Podroben razpis popotovanja. http://levstik.si/?p=2227
 1. O prijavah na prireditvi. http://levstik.si/?p=2351
 1. Priporočamo, da se udeleženci na start pripeljejo z vlaki, ki bodo na tisto sobotno jutro dodatno okrepljeni z dodatnimi vagoni. http://levstik.si/?p=2359
 1. O parkiranju na startu. http://levstik.si/?p=2364
 1. Kaj vse bodo ponudili domačini na domačijah in ob zidanicah. http://levstik.si/?p=2366
 1. O prevozih s cilja pohoda. http://levstik.si/?p=2377
 1. Poseben prometni režim na dan prireditve na širšem območju med Litijo in Trebnjem. http://levstik.si/?p=2372
 1. Nagrade za udeležence popotovanja. http://levstik.si/?p=2349
 1. Znak popotovanja. http://www.levstik.si/upload/logo30.pdf
 1. Opis Levstikove poti. http://www.levstik.si/arhiv/2014/kraj.html

Informacije za medije so objavljene tudi na naslovu http://levstik.si/?p=1785, kjer so na voljo tudi grafični elementi, vključno z znakom prireditve v soboto, 11. novembra 2017.