OPOZORILO: Upoštevajte epidemiološko situacijo, zato upoštevajte medsebojno razdaljo 2 metrov oziroma si nadenite masko, če boste bližje drug drugega. Hvala. Podrobnosti o izpolnjevanju PCT pogoje so objavljene na naslovu https://levstik.si/26060

Za udeležbo na popotovanju predhodne registracije posameznikov niso potrebne. Na pot odidete med 6. in 9. uro v Litiji, registrirate pa se v Litiji na Levstikovi ulici v starem delu mesta ali nekoliko kasneje ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (upoštevajte navodilo rediteljev).

Registracija znaša 7 € na osebo, plačilo pa je možno v gotovini ali po novem tudi z bančnimi karticami. Prijavite se na enem od številnih registracijskih mest v Litiji ali Šmartnem pri Litiji (lahko se registrirate tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus). Ob plačilu registracije udeleženec prejme:
* kozarec Levstikove poti za vino,

* revijo Bogastvo zdravja,
* dnevnik Levstikove poti.

Naj vas ponovno opozorimo, da lahko vozovnice za avtobus, ki vas bo pripeljal v Šmartno ali Litijo ali naprej v Šentlovrenc, kupite izključno ob registraciji (od lani se lahko registrirate tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus). Na popotovanje se lahko odpravite v Litiji ali Šmartnem kadar koli med 6. in 9. uro. Včasih pripelje več vlakov in posebnih avtobusov hkrati. Če takrat pride do gneče, se obrnite na informatorje, ki vam bodo ustrezno pomagali.

Naj vas obvestimo, da se za prireditev lahko registrirate ves čas trajanja prireditve in ne več samo med 6. in 9. uro na startu. Zaradi spremenjenega načina registracij se lahko registrirate tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus vse od 10. do 17. ure. Torej se lahko odpravite na pot od koder koli in registracijo opravite po končani hoji na Čatežu.

Po prihodu v Litijo se odpravite na pot, ki ste jo prehodili tudi v minulih letih. Od starta v Litiji vas bodo po poti usmerjali reditelji. Če pride do gneče ob startu v Litiji, se kar odpravite na pot in registracijo opravite v Šmartnem pri Litiji ob kulturnem domu.

Kakšne so dolžine posameznih poti:
* celotna pot od Litije do Čateža po severni trasi 22 kilometrov,
* celotna pot od Litije do Čateža po južni trasi 22 kilometrov

Posebno opozorilo
Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve. 

Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.