Po potrebi bomo ta del opozoril sproti posodabljali oziroma dopolnjevali!

Stanje sprememb: 21. oktober 2021

Zaradi epidemiološke situacije so za letošnjo prireditev sprejeti številni dodatni ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, ki pa bodo odvisni od epidemiološkega stanja v državi in ukrepov, ki bodo veljali v tistem času. Trenutni ukrepi so naslednji:

  • Preverjanje pogoja PCT na prijavnem mestu v Litiji ali v Šmartnem pri Litiji. Pred prijavo boste morali pokazati potrdilo o prebolelosti, celjenju ali testiranju. Če tega potrdila ne boste imeli oziroma ga ne boste želeli pokazati, morate obvezno zapustiti prireditev.
  • Če boste z rediteljem na prijavnem mestu imeli kontakt oziroma bo med njim in vami manj kot poldrugi meter, ste si dolžni namestiti masko. Povsem enako pravilo velja tudi na vseh točkah, kjer domačini ponujajo hrano in pijačo.
  • Bodite pozorni, da imate čim manj kontaktov z drugimi udeleženci oziroma ohranjajte ustrezno medsebojno razdaljo.
  • Pri vstopu na avtobus za povratek s cilja na Čatežu vsem prijavljenim na startu v Litiji ali v Šmartnem pri Litiji PCT potrdila ne bo treba ponovno pokazati. Zadostovala bo vozovnica za avtobus. Vsi, ki boste morda opravili prijavo na Čatežu, boste morali pokazati PCT potrdilo, tako kot ob prijavi na startu.
  • Za prevoz z avtobusom so obvezne maske.
  • Pogoj izpolnjevanja velja tudi za vse tiste posameznike, ki se boste izognili prijavnemu mestu in se boste kljub temu odpravili na prireditveni prostor, ki je naveden v razpisu in predstavlja pot po skupni, severni in južni trasi, ste dolžni izpolnjevati pogoj PCT. Na 33 km dolgem prireditvenem prostoru smo pridobili vsa ustrezna dovoljenja, zato enaki pogoji veljajo tudi za vse tiste posameznike, ki bi se pridružili na prireditvenem prostoru kjer koli med potjo med Litijo in Čatežem ali bi se po naključju znašli na prireditvenem prostoru.
  • Za ponudnike oziroma domačine ob poti priporočamo, da na prireditvi v največji meri poskušajo zagotoviti medsebojno razdaljo 2 metrov in maske za tiste, ki bodo postregli pohodnike.

Vsak udeleženec javne športne prireditve je dolžan spoštovati epidemiološke ukrepe na prireditvi.

Zavod Levstikova pot

*******************************

Za vse, ki vas zanima, kaj pomeni izpolnjevanje PCT pogojev za udeležbo na Levstikovem pohodu. Posebej poudarjamo, da to zahteva država in ne Zavod Levstikova pot. Prepričani smo, da boste to spoštovali, naša naloga pa je zgolj, da vas na to spomnimo in prosimo, da na prireditvi poskrbite za svoje zdravje in zdravje sopohodnikov. Nič nemogočega ne prosimo. Mi vas samo obveščamo, odgovornost glede izpolnjevanja PCT pogojev pa je odgovornost na strani pohodnikov. Mi se ne bomo igrali policistov in inšpektorjem in upamo, da vam je to sporočilo zdaj bolj jasno.

Hvala vam!

Zavod Levstikova pot