Spoštovani mediji!

Več kot 30 let nas spremljate na popotovanjih po Levstikovi poti. Spremljali ste nas v dobrem in slabem, v snegu in dežju in za ves trud pri obveščanju o tej najmnožičnejši pohodniški prireditvi v Evropi, ki je nastala na podlagi neke literarne predloge, se vam iskreno zahvaljujemo. Hkrati pa vas prosimo za objavo informacij tudi letos. V nadaljevanju vam posredujemo nekatere ključne informacije, vse podrobnosti pa najdete tudi na naslovu www.levstik.si oziroma natančneje http://levstik.si/?page_id=4.

32. popotovanje po Levstikovi poti bo v soboto, 10. novembra 2018, s startom med 6. in 9. uro v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

Zgodovina Levstikove poti sega v petdeseta leta 19. stoletja, ko je po poti s svojimi študenti hodil prof. dr. Anton Slodnjak, njegovo delo je nadaljeval prof. dr. Matjaž Kmecl, danes pa s študenti hodi prof. dr. Miran Hladnik. Prav dr. Matjaž Kmecl je pred dobrimi tremi desetletji pomagal s svojimi neprecenljivimi nasveti pri določanju, označevanju in idejni zasnovi Levstikove poti, po kateri se zdaj že več kot 30 let drugo soboto v novembru odpravljajo številni pohodniki iz Slovenije in tujine.

V nadaljevanju pa še bistveni poudarki:

  1. Podroben razpis popotovanja. http://levstik.si/?p=2623
  2. O prijavah na prireditvi. http://levstik.si/?p=2628
  3. Priporočamo, da se udeleženci na start pripeljejo z vlaki, ki bodo na tisto sobotno jutro dodatno okrepljeni z dodatnimi vagoni. http://levstik.si/?p=2640
  4. O parkiranju na startu. http://levstik.si/?p=2642
  5. Kaj vse bodo ponudili domačini na domačijah in ob zidanicah. http://levstik.si/?p=2644
  6. O prevozih s cilja pohoda. http://levstik.si/?p=2650
  7. Poseben prometni režim na dan prireditve na širšem območju med Litijo in Trebnjem. http://levstik.si/?p=2632
  8. Osrednja prireditev Razhodnja bo ob 13. uri na cilju na Čatežu.
  9. Nagrade za udeležence popotovanja. http://levstik.si/?p=2628
  10. Znak popotovanja. http://www.levstik.si/upload/logo30.pdf
  11. Opis Levstikove poti. http://www.levstik.si/arhiv/2014/kraj.html