(Foto: Brane Praznik)

Letošnje leto smo se odločili, da ne bo revije Levstikova pot, smo pa zato pripravili nagradni vprašalnik z 12 vprašanji, ki ga lahko izpolnite že med prireditvijo in oddate na cilju na Čatežu ali pa ga najkasneje do 20. novembra 2018, pošljete na naslov Zavod Levstikova pot, Sevno 44, 1276 Primskovo.

 
Pravilno morate odgovoriti na vsa vprašanja, pri tem pa vam bomo pomagali. Na vsaki točki ob poti, tako severni kot južni trasi, kjer vam domačini ponujajo hrano in pijačo, vas bo čakal pravilni odgovor na eno vprašanje. Odgovori bodo izobešeni na papirju v formatu A4 in ne bodo skriti, vendar vam priporočamo, da se na posamezni točki zaustavite in povprašate gostitelje, če ga ne boste takoj opazili.
 
Če boste kateri odgovor med potjo zgrešili, pa imate po prireditvi še vedno možnost, da ga poiščete na spletnih straneh Levstikove poti, zato so pri vsakem vprašanju v pomoč tudi naslovi povezav, kjer boste odgovor zanesljivo našli.
 
Po prireditvi bomo izžrebali pravilne odgovore za lepe praktične nagrade in o tem obvestili vsakega izžrebanca prek pošte. Zato na koncu vprašalnika obvezno vpišite vse svoje osebne podatke. Osebne podatke bomo shranili v skladu s predpisi in jih uporabili zgolj za izvedbo nagradne igre. Podrobnosti o nagradah in žrebanju boste našli na naslovu www.levstik.si.
 
Za vzorec pa izmišljen primer vprašanja. Poleg slike bo zapisan kratek opis in zastavljeno nagradno vprašanje:
 
Opis:
Najbolj zanesljiv dokaz, da je v naših krajih živel človek že v ledeni dobi so najdbe v Mačjem dolu. Jama je, kot je mogoče razbrati iz nadaljevanja, manj pomembna kot prebivališče pračloveka, saj v njej ni živel daljša naselitvena obdobja, temveč pretežno med svojimi daljšimi lovskimi pohodi.
 
VPRAŠANJE: Kako se imenuje jama v kateri je dokazano živel pračlovek? __________________________________
Odgovor na vprašanje se skriva tudi na http://www.levstik.si/arhiv/2014/zijalka.html
 
No, poskusite v komentarjih zapisati ime jame. 🙂
 
Zavod Levstikova pot