Prelepljena z vsemi dovoljenji postavljena oznaka Levstikove poti!

Na 32. mednarodnem popotovanju po Levstikovi poti smo doživeli najbolj primitivno in neumno predvolilno kampanjo doslej. Dobršen del poti smo pregledali še v petek popoldne, torej dan pred pohodom, in pot je bila lepo urejena in očiščena. Zahvala velja tudi tistim, ki so pristojni za vzdrževanje cest, saj so jih v zadnjem tedno posuli in pogredali, tako da je bila pot res lepo pripravljena za pohodnike iz vse Slovenije in tujine.

Prelepljena prometna signalizacija na Levstikovi poti.
Skupaj z domačini skrbimo za urejenost Levstikovega sadovnjaka, plakatniki pa postavijo svoj plakat prav pred jablano in njeno oznako!

Smo bili pa tako s strani organizatorjev kot tudi številnih pohodnikov iz vseh koncev Slovenije nemalo presenečeni, ker je bila celotna pot, ki vodi skozi občino Šmartno pri Litiji, po drevesih, drogovih in s postavljeni panoji, nasvinjana s predvolilnimi plakati, na katerih je navedeno predvsem ime Nove Slovenije ter njihovih kandidaov in županskega kandidata Milana Izlakarja. Njihova predrznost je šla tako daleč, da so bile prelepljene celo tudi z vsemi dovoljenji postavljene oznake Levstikove poti in celo prometna signalizacija na tem območju!

Pohodniki so se resnično zgražali nad tem početjem in zagotavljamo lahko, da je bilo vse to nalepljeno v noči tik pred pohodom. Z vso odgovornostjo izjavljamo in trdimo, da je to grob poseg v naravno okolje, v dediščino Levstikove poti in nenazadnje tudi ogrožanje varnosti pohodnikov, saj so bile nekatere usmerjevalne table Levstikove poti prekrite s predvolilnimi plakati.

Saj. Če bi bila samo ta smešnost ob poti, bi se kdo še nasmejal! Tako pa so takšne zgodbe vredne obsojanja!

Obsojamo takšno početje strank in posameznikov, ki bi želeli v prihodnosti voditi občino in ponavljamo, da 32 let nismo dovolili in tega ne bomo dopustili, da se politika tako grobo vmešava v projekt z zgodovinsko, kulturno, športno in etnološko noto in bomo tudi vnaprej storili vse, da bomo skupaj s pohodniki, tako kot letos, obsodili takšno primitivno početje na Levstikovi poti. To ob letošnjem pohodu z vso odločnostjo še posebej obsojamo, ker gre hkrati tudi za leto varovanja naravne dediščine. Upamo, da so to opazili tudi tisti redki pohodniki – potencialni volivci teh ljudi, ki jim so bili ti plakati lokalnih politikov sploh zanimivi glede na mednarodno udeležbo pohoda!

Primitivizem res ne pozna meja!

Zavod Levstikova pot