Uradna stran koncerta: www.klapa-sufit.eu

Zavod Levstikova pot organizira veliki Valentinov koncert najboljše dalmatinske Klape Šufit iz Splita. Posebni gostje koncerta bodo mladi baritonist Darko Vidic, iz Šmartnega pri Litiji in Ženska vokalna skupina Lipa.

Koncert bo v soboto, 16. februarja 2019, ob 18. uri, v Dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji.

Čaka vas najmanj dve uri petja vrhunskih pevcev in naj bo to vam in vašim prijateljem najlepše darilo za praznik ljubezni in zaljubljenih.

Najlepše darilo, ki ga lahko podarite za praznik zaljubljenih je zagotovo nepozaben koncert Klape Šufit! Doživeli boste čudovit glasbeni večer s pridihom romantike. 

PRODAJA VSTOPNIC PREK INTERNETA

O KLAPI ŠUFIT

Le kdo jih ne pozna vsaj po njihovi pesmi “Ne diraj moju ljubav”, s katero so dosegli svoj vrhunec! Dokazali so, da ima lahko tudi klapska pesem več kot 27 milijonov ogledov na Youtube, kar je edinstven rekord.

Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.

Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu. Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.

Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 27 milijonov ogledov.

Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017. Tudi letos so zelo uspešni, ter osvajajo srca kjerkoli se pojavijo. Pridite na koncert, ter se prepričajte sami.

O BARITONISTU DARKU VIDICU

Baritonist Darko Vidic je študiral petje v Ljubljani na Konservatoriju za glasbo in balet v razredu prof. Janka Volčanška. Študij petja je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Matjažu Robavsu, kjer je leta 2015 z odliko in posebno pohvalo končal magistrski študij petja. Udeležil se je več državnih tekmovanj iz solopetja, na katerih je prejemal prve nagrade, med njimi tudi posebno nagrado za osvojenih 100 točk. V letu 2011 je prejel štipendijo Wagnerjevega sklada.

Prve glasbene izkušnje je pridobival v domačem glasbenem okolju, kjer je sodeloval v različnih komornih skupinah. Kot zborovski pevec in pozneje kot solist je sodeloval s Komornim zborom AVE, APZ Tone Tomšič, zborom Radia Slovenija, zborom ljubljanske Opere SNG, Vokalno akademijo Ljubljana, Oktetom Valvasor in s Svetovnim zborom mladih, s katerim je sodeloval na svetovnih turnejah – Južna Afrika, Kitajska in Belgija. Kot koncertni pevec sodeluje z orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom in Big bandom RTV Slovenija ter z orkestrom ljubljanske Opere. Kot solist je nastopil v naslednjih operah: Marij Kogoj, Črne maske (Lorenzov dvojnik), Jani Golob, Ljubezen kapital (Oče), Giacomo Puccini, La bohème (Marcello, Schaunard, Alcindoro), Claudio Monteverdi, Orfej (Pluton), Anton Foerster, Gorenjski slavček (Chansonette, Lovro), Giuseppe Verdi, Rigoletto (grof Ceprano), Niccolo Piccinni, Nikogaršnja hči (Tagliaferro), Benjamin Britten, Rop Lukrecije (Tarkvinij), Gioacchino Rossini, Italijanka v Alžiru (Haly), Antonin Dvořak, Rusalka (Lovec, Gozdar), Christoph Willibald Gluck, Orfej in Evridika (Orfej), Giacomo Puccini, Dekle z zahoda (Sonora).

Od leta 2010 je član najprestižnejše slovenske komorne vokalne skupine Slovenski oktet. Prejel je študentsko Prešernovo nagrado za umetniške dosežke v študijskem letu 2012/2013.

ŽENSKA VOKALNA SKUPINA LIPA

Ženska vokalna skupina Lipa deluje v okviru Pevskega društva Lipa Litija. V skladu s 133-letno tradicijo društva skupina aktivno sooblikuje kulturno življenje v Litiji. V pretklosti so dekleta že sodelovala z mnogimi zvenečimi imeni popularne glasbe, kot so Oliver Dragojević, rock skupina Bohem in Ansambel Roka Žlindre, v novembru pa so nastopile na seriji koncertov s Prifarskimi muzikanti ob njihovi tridesetletnici delovanja. Najrajši posegajo po dragocenostih iz zakladnice slovenske ljudske in umetne glasbe.

Prosimo vas, da na prizorišče pridete pravočasno oziroma dovolj zgodaj, da na koncert ne boste zamujali.

PRODAJA VSTOPNIC PREK INTERNETA

Organizator:
Zavod Levstikova pot
Sevno 44
1276 Primskovo