Zberemo se v soboto, 9. marca 2019, ob 8. uri, na Kopačiji (Gradišče 8, 1276 Primskovo). Pohod se odvija v prijetnem dolenjskem okolju organiziran ob dnevu žena. Hodili bomo v skupini. Bodite primerno obuti in oblečeni, imejte rezervna oblačila, zaželene so pohodniške palice. Za toplo malico poskrbi organizator. Parkirate lahko v okolici starta. Pot ni naporna in je primerna za vse starostne kategorije.

Tokratni pohod bo organiziran nekoliko drugače. Celotna pot po Primskovem je sicer dolga skoraj 18 km in za spomladanske dni je morda za mnoge le preveč, če so pozimi nekoliko več počivali. Zato smo se odločili, da bo vsako leto hoja organizirana po delu poti, ki se bo spreminjala. Letos bo pohod dolg 7 km.

V letu 2019 odidemo v skupini s Kopačije po vzhodnem robu Primskove gore proti Kuklju in navzdol skozi gozd v dolino Primskovega v Mengeš in naprej proti Bratnicam. Ob tromeji občin Šmartno pri Litiji, Ivančna Gorica in Trebnje zavijemo levo po južnem obronku skozi gozd do Dolnjega Vrha, kjer bo kratek postanek in čas za toplo malico. Postregli vas bomo z domačo pečenico in zeljem.

Nato pa bomo nadaljevali skozi vinske gorice Lačenberg oziroma do Zagriča prav do meje z občino Trebnje, kjer zavijemo levo skozi Zagrič in proti Gornjemu vrhu.

Nadaljujemo skozi Gornji Vrh in Sevno do Kopačije, kjer so pohod začeli. Ni še konec. Čaka nas še hoja do vrha Primskove gore, kjer si bomo ogledali tri cerkve vrh stožčastega nekaj manj kot 600 metrov visokega vrha. Celotna pot je dolga približno 7 km, za hojo pa bomo potrebovali dobri dve uri hoje.

Tu bomo pohod zaključili, se malce okrepčali z dobro kapljico in se peš vrnili navzdol na izhodišče do Kopačije (800 m) in svojih avtomobilov.

Prijavnina, ki jo poravnate na startu ob prijavi znaša 7 €, vanjo pa je vključena tudi organizacija, topla malica in pijače med potjo. Plačilo je možno z gotovino, bančno kartico Maestro ali kreditnimi karticami MasterCard, Visa, American Express ter s telefonom prek NFC, če imate vključeno storitev Google Pay ali Apple PAy.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Prepovedano je teči!

Z udeležbo vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

Za skupine nad 5 udeležencev priporočamo predhodno najavo. Podrobnosti o pohodu bodo objavljene na naslovu http://www.levstik.si, lahko pa pišete tudi na info@levstik.si. Dodatne informacije dobite prek telefona na številki 041 649351.