Priporočamo, da se na prireditev pripeljete z vlakom, predvsem v Šmartnem pri Litiji pa imamo rezerviranih nekaj parkirnih mest za osebne avtomobile izključno za prijavljene udeležence prireditve.

V Litiji lahko uporabite izključno javna parkirišča, ki pa jih je precej malo. Zato vam svetujemo, da se udeleženci z avtomobili pripeljete v Šmartno pri Litiji, kjer bo parkiranje urejeno na športnem igrišču ob kulturnem domu. Ob kulturnem domu se potem prijavite.

Na parkirajte vsevprek, ker boste lahko kaznovani za nepravilno parkiranje. Parkiranje je na lastno odgovornost in Zavod Levstikova pot ne odgovarja za parkirana vozila.

Posebni avtobusi bodo iz cilja na Čatežu vozili nazaj skozi Šmartno pri Litiji do železniške postaje v Litiji. Vozili bodo seveda tudi naprej v Šentlovrenc. Naj vas ponovno opozorimo, da lahko vozovnice za avtobus, ki vas bo pripeljal v Šmartno ali Litijo ali naprej v Šentlovrenc, kupite ob registraciji ali pred vstopom na avtobus skupaj s prijavnino).

Posebno opozorilo
Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.