Stanje prognoze: sobota, 18. junij 2022, dopoldne.

Tudi Slovenijo bo zajel prvi letošnji vročinski val. Po Franciji in Španiji se bo vroč afriški zrak pod “pokrovom” premaknil proti Srednji Evropi in delno že danes, še bolj pa do jutri s severozahoda prišel tudi nad Slovenijo.

Trenutni modeli kažejo, da naj bi bilo vroče vse do vključno petka, ko naj bi vročina nekoliko popustila. Nekoliko manj vroče bo v torek, ko lahko s severa nastane tudi kakšna vročinska nevihta. Do petka (razen morda torka) bodo temperature na Vremenski postaji Sevno večinoma nad 30 °C, potem pa bo vročina nekoliko popustila. Za koliko bodo pravzaprav temperature padle, pa je v tem trenutku še precej nezanesljivo.

V torek popoldne lahko prinese kakšno vročinsko nevihto tudi na Vremensko postajo Sevno, večja verjetnost za nevihte pa je od četrtka naprej. Glede na vremensko dogajanje v letošnjem letu, so v primeru neviht lahko tudi močnejši nalivi z vetrom. Vsekakor pa količina padavin ne bo velika, zato se bo suša še nadaljevala.

Podrobnejše napovedi za Sevno z okolico lahko spremljate na naslovu www.levstik.si/vreme. Spremljate lahko tudi on-line podatke na naslovu www.vreme.club.