Za udeležbo na popotovanju predhodne registracije posameznikov niso potrebne. Na pot odidete med 6. in 9. uro v Litiji, registrirate pa se v Litiji na Levstikovi ulici v starem delu mesta ali nekoliko kasneje ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (upoštevajte navodilo rediteljev).

Prispevek za vsakega udeleženca skupaj z vozovnico za povratek nazaj v Litijo ali naprej do železniške postaje na Veliki Loki znaša 15 € . Samo strošek registracije brez vozovnice za avtobus znaša 10 € na osebo. V okviru prireditve bomo od vsake prijave najmanj 1 € namenili Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan oziroma njihovi konkretni akciji Karolina – rešimo ji življenje.

Ob registraciji bo vsak udeleženec prejel dnevnik Levstikove poti za spominske žige, bidon iz aluminija s karabinom in pollitrsko plastenko vode Dana.

Prijavite se na enem od številnih registracijskih mest v Litiji ali Šmartnem pri Litiji (lahko se registrirate tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus).

Na nekaterih prijavnih mestih bo možno plačilo opraviti tudi z bančno kartico.

Naj vas ponovno opozorimo, da lahko vozovnice za avtobus, ki vas bo pripeljal v Šmartno oziroma do železniške postaje v Litiji ali naprej do železniške postaje na Veliki Loki, kupite izključno ob registraciji (lahko se registrirate tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus). Na popotovanje se lahko odpravite v Litiji ali Šmartnem kadar koli med 6. in 9. uro.

Naj vas obvestimo, da se za prireditev lahko registrirate ves čas trajanja prireditve in ne samo med 6. in 9. uro na startu. Zaradi spremenjenega načina registracij se lahko registrirate tudi pred vstopom na avtobus vse od 11. do 17. ure. Torej se lahko odpravite na pot od koder koli in registracijo opravite po končani hoji na Čatežu.

Po prihodu v Litijo se odpravite na pot, ki ste jo prehodili tudi v minulih letih. Od starta v Litiji vas bodo po poti usmerjali reditelji. Če pride do gneče ob startu v Litiji, se kar odpravite na pot in registracijo opravite v Šmartnem pri Litiji ob kulturnem domu.

Kakšne so dolžine posameznih poti:
* celotna pot od Litije do Čateža po severni trasi 22 kilometrov,
(Litija – Šmartno pri Litiji – Mala Kostrevnica – jelša – Liberga – Preska nad Kostrevnico – Grmade – Gobnik – Moravče pri Gabrovki – Okrog – Čatež pod Zaplazom)
* celotna pot od Litije do Čateža po južni trasi 22 kilometrov
(Litija – Šmartno pri Litiji – Mala Kostrevnica – jelša – Liberga – Preska nad Kostrevnico – Ježni Vrh – Vinji Vrh -Poljane – Gradišče – Sevno – Gornji Vrh – Zagrič – Razbore – Čatež pod Zaplazom)

Posebno opozorilo
Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Hodite lahko izključno po s tablami Levstikove poti označeni poti! Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo za registrirane pohodnike poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve. 

Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

Na prireditvi je strogo prepovedano uporabljati drone!