Parkirnih mest je v Litiji in Šmartnem pri Litiji zelo malo. V Litiji lahko parkirate okrog občinske zgradbe oziroma na drugih javnih parkiriščih, v Šmartnem pa nasproti podjetja Hertz in drugih javnih površinah za parkiranje. Parkirnih mest je izredno malo tudi na cilju na Čatežu.

V Litiji in Šmartnem pri Litiji lahko uporabite izključno javna parkirišča, ki pa jih je vsako leto manj.

Na parkirajte vsevprek, ker boste lahko kaznovani za nepravilno parkiranje. Parkiranje je na lastno odgovornost.

Bi pa posebej opozorili, da bo prireditev organizirana na Martinovo soboto in da bo zelo verjetno poostren nadzor prometa na in v okolici prireditve. Zato je še posebej pomemben naš letošnji moto in promocija z naslovom Kondicijo utrjuj na Levstikovi poti, ne za volanom! Poskrbite za svojo in varnost drugih!

Posebno opozorilo
Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.