Vsekakor vam posebej priporočamo, da se pohoda udeležite z javnim prevozom. Že dolga leta v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravljamo prilagojene vozne rede vlakov in zagotavljamo povratek s cilja s posebnimi avtobusi.

Zato se že pred pohodom prepričajte, kako priti na vlak iz katerega koli konca Slovenije. Za vas smo pripravili povzetek voznega reda vlakov za 11. november 2023, podrobneje pa si jih lahko pogledate tudi na naslovu Slovenskih železnic. Ob tem smo vam pripravili posebna navodila za nakupe vozovnic za vlak...

Po prihodu v Litijo odidete v center Litije na Levstikovo ulico v starem mestnem jedru, kjer lahko opravite registracijo. Če bi bila v tistem trenutku gneča, se lahko odpravite na pot in dva kilometra kasneje registracijo opravite pri Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Ob prijavi lahko kupite tudi vozovnico za avtobusni povratek s cilja. Plačate lahko z gotovino, na nekaterih prijavnih mestih in ob avtobusih na Čatežu pa tudi z bančnimi karticami.

Potem odidete na pot in uživate skupaj z drugimi pohodniki in prijaznimi domačini. Na približno polovici Levstikove poti se odločite, ali boste nadaljevali po severni ali južni trasi. Vsaka od njiju je dolga 22 km in na obeh trasah je enako prijetno. Na dveh točkah med potjo lahko prejmete tudi spominski žig.

Ob poti so vam domačini pripravili bogato ponudbo hrane in pijače, zato nikar ne hitite.

Hodite izključno po označenih poteh, saj neupoštevanje pravil ob takšni množičnosti lahko povzroči precej škode domačinom ob poti.

Po prihodu na cilj na Čatežu se zglasite na stojnici cilja Levstikove poti (pod vaškim trgom v smeri podjetja TEM). Tu boste prejeli informacije, ki vas bodo zanimale. V dnevnik boste prejeli tudi spominski žig, morebitna priznanja ali nagrade za večkratno udeležbo na pohodih, uredili vse nejasnosti glede dnevnikov Levstikove poti in tudi informacije, kako s posebnim avtobusnim prevozom s cilja. Na cilju lahko oddate tudi kartončke za sodelovanje v nagradnem žrebanju.

Posebni avtobusi bodo vozili neprekinjeno od 11. ure dalje nazaj do Šmartnega in Litije (tudi do železniške postaje) in naprej do železniške postaje Velika Loka. Za obe smeri bodo avtobusi parkirani pri podjetju TEM, d.o.o. Vsem, ki se boste odločili za povratek z avtobusom, boste pred vstopom na avtobus postreženi tudi s kozarčkom kuhanega vina.

Posebej priporočamo, da koristite posebni avtobusni prevoz iz cilja do železniške postaje Velika Loka. Preberite zakaj…

Konkretno: Ste iz Ljubljane, kupite povratno vozovnico za vlak do Litije in s cilja se vam ni treba vračati nazaj v Litijo, ampak nadaljujete s posebnim avtobusom do Velike Loke in se po dolenjski progi vrnete v Ljubljano. S tem si tudi skrajšate pot, saj vozi avtobus v Litijo skoraj eno uro, do Velike Loke pa dobrih 10 minut.

Poskrbite za svojo in varnost drugih!

Podrobnejše informacije o prireditvi si lahko preberete na naslovu www.levstik.si/pohod.