Če se boste udeležili pohoda v organizirani skupini z najetim avtobusom, vam odpade precej logističnih in potovalnih postopkov. Za vas bo poskrbel organizator avtobusnega prevoza, ki tudi zbira prijave. Običajno so to nekatera planinska društva v Sloveniji.

Po prihodu v Litijo odidete v center Litije na Levstikovo ulico v starem mestnem jedru, kjer lahko opravite registracijo, običajno pa to za skupino uredijo vodniki. Plačate lahko z gotovino, na nekaterih prijavnih mestih pa tudi z bančnimi karticami. Če seveda to niste pred tem uredili s svojimi vodniki.

Potem odidete na pot in uživate skupaj z drugimi pohodniki in prijaznimi domačini. Na približno polovici Levstikove poti se odločite, ali boste nadaljevali po severni ali južni trasi. Vsaka od njiju je dolga 22 km in na obeh trasah je enako prijetno. Na dveh točkah med potjo lahko prejmete tudi spominski žig.

Ob poti so vam domačini pripravili bogato ponudbo hrane in pijače, zato nikar ne hitite.

Hodite izključno po označenih poteh, saj neupoštevanje pravil ob takšni možnosti lahko povzroči precej škode domačinom ob poti.

Po prihodu na cilj na Čatežu se zglasite na stojnici cilja Levstikove poti (pod vaškim trgom v smeri podjetja TEM). Tu boste prejeli informacije, ki vas bodo zanimale. V dnevnik boste prejeli tudi spominski žig, morebitna priznanja ali nagrade za večkratno udeležbo na pohodih, uredili vse nejasnosti glede dnevnikov Levstikove poti… Za skupino bo to verjetno že uredil vodnik.

Poskrbite za svojo in varnost drugih!

Podrobnejše informacije o prireditvi si lahko preberete na naslovu www.levstik.si/pohod.