Vsekakor vam priporočamo, da se pohoda udeležite z javnim prevozom ali v organizirani skupini. Če se boste kljub temu odločili, da se na prireditev pripeljete s svojim avtomobilom, pa vendarle nekaj pomembnih obvestil o parkiranju in preventivnem nadzoru prometa na dan prireditve.

Parkirnih mest je v Litiji in Šmartnem pri Litiji zelo malo. V Litiji lahko parkirate okrog občinske zgradbe oziroma na drugih javnih parkiriščih, v Šmartnem pa nasproti podjetja Hertz. Parkirnih mest je izredno malo tudi na cilju na Čatežu. Zato vam ponovno priporočamo, da koristite javni prevoz, saj že dolga leta v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravljamo prilagojene vozne rede vlakov in zagotavljamo povratek s cilja s posebnimi avtobusi.

Če že pridete s svojim avtom, bodite pozorni, da svoj avto parkirate na dovoljenih površinah, saj se kaj hitro lahko zgodi, da vas bo ob povratku čakalo kakšno obvestilo o plačilu kazni.

Po prihodu v Litijo odidete v center Litije na Levstikovo ulico v starem mestnem jedru ali do kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji, kjer lahko opravite registracijo. Plačate lahko z gotovino, na nekaterih prijavnih mestih in ob avtobusih na Čatežu pa tudi z bančnimi karticami.

Nato odidete na pot in uživate skupaj z drugimi pohodniki in prijaznimi domačini. Na približno polovici Levstikove poti se odločite, ali boste nadaljevali po severni ali južni trasi. Vsaka od njiju je dolga 22 km in na obeh trasah je enako prijetno. Na dveh točkah med potjo lahko prejmete tudi spominski žig.

Ob poti so vam domačini pripravili bogato ponudbo hrane in pijače, zato nikar ne hitite.

Hodite izključno po označenih poteh, saj neupoštevanje pravil ob takšni možnosti lahko povzroči precej škode domačinom ob poti.

Po prihodu na cilj na Čatežu se zglasite na stojnici cilja Levstikove poti (pod vaškim trgom v smeri podjetja TEM). Tu boste prejeli informacije, ki vas bodo zanimale. V dnevnik boste prejeli tudi spominski žig, morebitna priznanja ali nagrade za večkratno udeležbo na pohodih, uredili vse nejasnosti glede dnevnikov Levstikove poti in tudi informacije, kako s posebnim avtobusnim prevozom s cilja.

Posebni avtobusi bodo vozili neprekinjeno od 11. ure dalje nazaj do Šmartnega in Litije (tudi do železniške postaje) in naprej do železniške postaje Velika Loka. Za obe smeri bodo avtobusi parkirani pri podjetju TEM, d.o.o. Vsem, ki se boste odločili za povratek z avtobusom, boste pred vstopom na avtobus postreženi tudi s kozarčkom kuhanega vina.

Bi pa posebej opozorili, da bo prireditev organizirana na Martinovo soboto in da bo zelo verjetno poostren nadzor prometa na in v okolici prireditve. Zato je še posebej pomemben naš letošnji moto in promocija z naslovom Kondicijo utrjuj na Levstikovi poti, ne za volanom! Poskrbite za svojo in varnost drugih!

Podrobnejše informacije o prireditvi si lahko preberete na naslovu www.levstik.si/pohod.