Pri nakupu vozovnic za prihod ali odhod z vlakom vam navajamo nekatera pomembna navodila. Slovenske železnice so včasih neprilagodljive, zato bi vas radi posebej opozorili, kako kupovati vozovnice za vlak. Vozni red vlakov smo vam že objavili.

Vsi, ki boste prišli z vlakom v Litijo in se boste tudi vračali iz Litije, na vstopni postaji kupite povratno vozovnico.

Vsi, ki boste prišli z vlakom v Litijo in se boste vračali iz Velike Loke, na vstopni postaji kupite dve vozovnici: prvo vozovnico za vstopna postaja – Litija in drugo za Velika Loka – izstopna postaja. Konkretno, eno vozovnico Kranj – Litija in drugo Velika Loka – Kranj.

Povratek z vlakom iz železniške postaje Velika Loka priporočamo predvsem tistim, ki boste z vlakom prišli iz postaj gorenjske, kamniške ali primorske smeri ter prebivalci Ljubljane z okolico. Avtobusni prevoz s cilja do Velike Loke traja samo 10 do 15 minut, nazaj v Litijo pa skoraj eno uro (na sliki spodaj sta relaciji označeni z modro in rdečo barvo).

Odgovorna oseba na Slovenskih železnicah je zagotovila, da je pri nakupu vozovnic 75 odstotkov popusta. Upokojenci, veterani vojne za Slovenijo in starejši, ki imate stalno vozovnico za brezplačne prevoze po Sloveniji, na vlaku samo pokažete svojo izkaznico in se peljete brezplačno.

Priporočamo, da ne prihajate z osebnimi vozili, če le imate možnost. Parkirnih mest v Litiji in Šmartnem pri Litiji je vedno manj, poleg tega pa se bo po pohodu izvajala tudi promocijsko preventivna akcija Kondicijo utrjuj na Levstikovi poti, ne za volanom!

Naslovna slika za nostalgijo: vozovnica za vlak iz leta 1957