Danes, 5. novembra 2023, sem imel izredno priložnost, da sem se srečal s teto male Karoline, za katero cela Slovenija zbira denar. Tudi vi, dragi pohodniki, se boste imeli priložnost na popotovanju srečati s člani Karolinine družine. Stojnici bosta postavljeni na Jelši in na cilju popotovanja na Čatežu.

Več o zbiranju denarja in težavah male Karoline si lahko preberete tudi na naši spletni strani ali na strani Društva Viljem Julijan. In zakaj je ta projekt tako poseben?

Doslej so za razvoj zdravila zbrali že prek milijona evrov, potrebujejo 2 milijona. Ne, ne potrebujejo ga za zdravilo. Potrebujejo ga za razvoj zdravila, ki ga prav na pobudo društva, predvsem pa Karolinine družine, razvijajo portugalski in ameriški znanstveniki. In trenutni rezultati razvoja kažejo, da so na dobri poti, da bo Karolina lahko čim prej dobila zdravilo.

Tudi njena družina se zaveda, da je to zdravilo zadnje upanje! In občutil sem žar njene družine, ki vlaga ves svoj čas in ljubezen do male Karoline, da bi raziskovalcem uspelo pravočasno zaključiti raziskave in razvoj ter Karolini zagotoviti nadaljnje življenje!

Ves zbrani denar gre za razvoj zdravila. Zato ne smemo pozabiti, da s tokratnim zbiranjem denarja lahko pomagamo tudi drugim otrokom po svetu, da bodo tudi oni prejeli zdravilo pravočasno in preživeli.

Zato si dobro oglejte objavljeno sliko. In pred pohodom trenirajte, trenirajte… pošiljanje SMS sporočil, da vam bo šlo na pohodu lažje. 😉

Ta navodila s slike boste prejeli ob prijavi na startu 37. popotovanja po Levstikovi poti. Poskusite to storiti že pred pohodom, da se vam na prireditvi ne bo zataknilo. Na popotovanju pa smete SMS poslati na vsaki točki, kjer se boste ustavili. 😉

Če vam to res ne bo šlo od rok, pa lahko donirate v gotovini na stojnici Življenje za Karolino, ki bosta postavljeni ob poti na Jelši in na cilju na Čatežu. ❤ Ob tej priložnosti se boste lahko pogovorili tudi s člani Karolinine družine.

No pa začnimo:

Rudi Bregar,
vodja projektov Levstikove poti