Osveženo 3.2.2020, ob 21. uri

Do torka bo nadpovprečno toplo, ko bo s padavinami prišla tudi ohladitev. Različni modeli se med seboj še razlikujejo, vendar nekaj padavin le bo, po trenutnih podatkih pa bo fronta šla hitro mimo in se ne bo pravočasno ohladilo, da bi dobili tudi sneg. V nadaljevanju pa poglejmo, kaj kaže za Sevno z okolico.

Najprej o toplih dnevih. Jutranje temperature se bodo do torka gibale med 5 in 10 °C, najvišje dnevne pa med 11 in 15 °C. Večinoma bo pihal veter zahodnih do jugozahodnih smeri, hitrosti pa se bodo spreminjale med 5 in 50 km/h, sunki bodo tudi močnejši. Podrobneje za posamezne dneve si lahko ogledate na naslovu www.levstik.si/vreme.

V TOREK POSLABŠANJE

V torek bo nekaj padavin, količine pa bodo majhne. Glede količine padavin si lahko ogledamo na naslednjih treh slikah.

Model GFS kaže, da lahko jutri v Sevnem pade med 5 in 10 mm padavin
Model ECMWF HRES pa napoveduje v Sevnem med 2 in 6 mm padavin.
Po modelu ARSO bo padlo med 3 in 6 mm padavin.

Gornji trije modeli torej kažejo, da bi lahko v Sevnem z okolico padlo nekje med 5 in 10 mm padavin. In kakšne padavine bodo; dež ali sneg. Dež bo. Trenutno kaže, da bo ohladitev prepozna, ker bo padavinska fronta takrat že zapustila Slovenijo. Vmes lahko proti koncu padavin pade tudi kakšna snežinka.

Poudarjam pa, da so to napovedi, glede na letošnjo zimo pa se lahko hitro vse spremeni. Vsekakor poslabšanje bo, tudi nekoliko ohladilo se bo potem, prave zime pa še ni na vidiku. Zato spremljajte dnevne napovedi na naslovu www.levstik.si/vreme.