S cilja bo od 11. ure naprej neprekinjeno vozilo 20 avtobusov skozi Šmartno pri Litiji v Litijo do železniške postaje oziroma do železniške postaje v Šentlovrencu. Nakup zgolj vozovnice za avtobusni povratek s cilja ni možen, saj posebne avtobusne prevoze zagotavljamo zgolj za prijavljene udeležence prireditve. Zato se prijavite na startu, od lani dalje pa to lahko opravite tudi na cilju na Čatežu ali pred vstopom na avtobus.

Avtobusi odpeljejo vse udeležence, zadnji odpelje okrog 18. ure. Razen na lastno željo v Čatežu ne ostane nihče, zato ob konicah, ko se vrača največ udeležencev, prosimo za malo strpnosti.

Avtobusi za Šentlovrenc bodo parkirani pri cerkvi na Čatežu pri gostilni Tončkov dom, za Litijo pa pri podjetju TEM, d.d.

POZOR: Nakup zgolj vozovnice za avtobusni povratek s cilja ni možen, saj posebne avtobusne prevoze zagotavljamo zgolj za prijavljene udeležence prireditve. 

OPOZORILO
Od leta 2012 dalje avtobusi s cilja na Čatežu vozijo do železniške postaje Šentlovrenc.

Posebni vlak v Ljubljano iz Šentlovrenca za Ljubljano
Vozni red vlakov še ni na voljo.

Dodatne informacije prek e-naslova info@levstik.si

Posebno opozorilo
Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.