Zadnji zimski mesec je bil topel in suh. Preveč. Kakšno pa bo vreme v marcu. Naj že kar v začetku povem, da kakšne zmrzali ni na vidiku, čeprav bo v marcu vreme nekoliko bolj pestro kot februarja. Pa pojdimo po vrsti.

V naslednjih sedmih dneh bo v Sloveniji pestro vremensko dogajanje. Med 3. in 10. marcem bo vsega po malem. V zahodni polovici države, predvsem na severozahodu bodo občasne padavine in večinoma bo kot sneg, čeprav ni nujno, da bo povsod do nižin. Tako bo ta del države tudi hladnejši od denimo vzhodnega dela Slovenije. To kaže tudi naslednja slika povprečnih temperatur v obdobju med 3. in 10. marcem:

Če smo celo zimo tarnali, da ni padavin, pa bo v naslednjih sedmih dneh nekoliko več kot je dolgoletno povprečje. Kot že rečeno, na severozahodu večinoma sneg, v petek pa se bo meja sneženja spuščala tudi drugod po državi. O količini padavin pa govori naslednja karta:

Da bo res v naslednjih dneh nekoliko hladneje, kaže tudi naslednji model:

Kakšno pa bo vreme med 10. in 17. marcem? Spet bo nekoliko topleje z manj padavin. To je razvidno tudi iz naslednjih dveh modelov:

In v nadaljevanju marca? Trenutno kaže, da bodo jutranje temperature nekje v okviru dolgoletnega povprečja. Dnevne temperature pa so lahko v drugi polovici marca celo nekoliko nižje. Vsekakor bo hladneje kot v prvi polovici marca.