V začetku marca se je še nadaljeval zimski vzorec vremena. Potem pa se je vreme spremenilo. Druga polovica marca bo precej suha, saj padavin ne bo veliko. Bo pa z izjemo med 16. in 21. marcem razmeroma toplo, nato pa se bo občutno ohladilo.

Seveda lahko v primeru padavin pričakujemo tudi nekaj snega. Se bomo pa tudi glede temperatur približali dolgoletnemu povprečju. Jutranje temperature bodo precej sveže, ob jutrih v Sevnem ni izključena slana. Tudi rastline, ki brstijo so lahko v nevarnosti.

Naslednja dva modela kažeta, da bo do konca marca manj padavin od dolgoletnega povprečja:

V ponedeljek, 16. marca, bo jutro precej hladno, potem pa bo do sobote razmeroma toplo, še posebej se bo prek dneva ob sončnem vremenu kar lepo segrelo.

Toplo bo do petka, 20. marca, že v soboto pa se bo o morebitnih manjših padavinah začelo hladiti. Obdobje med 15. in 22. marcem bo nadpovprečno toplo, kar kaže tudi spodnja slika:

Potem pa za konec tedna prihaja ohladitev. Jutranje in dnevne temperature bodo precej nizke. Hladen zrak naj bi se po nekaterih modelih nad Slovenijo zadrževal vse do konca marca. Naslednje slike kažejo za odstopanje od povprečne temperature za 23. marec, 26. marec in 30. marec 2020.

Hladno vreme se bo najverjetneje nadaljevalo prav do konca marca.

In kako kaže za april kot celoto? Morda bo povprečno nekoliko toplejši od dolgoletnega povprečja, suše pa verjetno ne bo. To kažeta tudi naslednji dve sliki: