Občina Zagorje ob Savi je boter jablani idared.

grb2

Kraj z bogato rudarsko dediščino, kulturnim bogastvom ter neštetimi prekrasnimi kotički in neokrnjeno naravo, ki jo je v svoje vajeti ujela reka Sava, obiskovalcem ponudi več kot imajo veliki. Mirne duše lahko rečemo, da Zagorje ob Savi predstavlja dragulj slovenske gostoljubnosti.

Zagorje ob Savi se nahaja v središču Slovenije in je le streljaj oddaljeno od avtocestnega izvoza Trojane. Je ena redkih občin, ki se lahko pohvali z vzletiščem za ultra lahka letala, zato jo je mogoče obiskati tudi z letalom. V neposredni bližini vzletišča je prekrasno urejen Europark, v katerem je obiskovalcem na voljo veliko zelenih površin in sprehajalnih poti ter različne zanimivosti, kot so na primer orodja za trening z lastno težo. Vsebina parka se vseskozi dopolnjuje in postaja vse bolj zanimiva ter privlačna za množice obiskovalcev.

Razgibano površje zagorske občine nudi veliko zanimivih pohodniških poti. Najvišji vrh je Čemšeniška planina s prekrasnim razgledom na zasavsko hribovje. Čedalje bolj priljubljena točka kolesarjev in pohodnikov je Zasavska sveta gora, ki s taborskim obzidjem in cerkvijo na svojem vrhu predstavlja najbolj slikovit del Posavskega hribovja.

Razvoj kraja je bil tesno povezan z rudarjenjem. Prvi je premog omenjal že Janez Vajkard Valvasor, ki je zapisal, da ljudje iz Strahovelj kopljejo zmajevo kri. Rudarstvo je poskrbelo da se je Zagorje razvijalo s skoraj svetlobno hitrostjo. Zgodba o rudarjenju se je pred desetletjem končala, zdaj se v Zagorju trudimo, da tega časa ne pozabimo, da iz bogate preteklosti razvijamo priložnosti za prihodnost, tudi za turizem. Mejniki rudarske zgodovine so dediščine, ki predstavlja turistično zanimivost ter posebnost našega kraja. Eden izmed mnogih je rudarski muzej Loke, ki ga bo občina v naslednjih letih popolnoma preuredila in poskrbela za njegovo zanimivo in privlačno vsebino.

glavaFoto07V občini Zagorje ob Savi se vseskozi nekaj dogaja. Izpostaviti velja največji dogodek, ki se odvije v vročih dneh avgusta. Zagorska noč privabi veliko število obiskovalcev iz različnih koncev Slovenije, saj bogat celodnevni program ponuja športno, kulturno, kulinarično ter sproščujoče doživetje, namenjeno mladim in starim.

Zagorje ob Savi. Ker imamo več kot imajo veliki!

Osnovni podatki:
grb2mOBČINA ZAGORJE OB SAVI
Cesta 9. avgusta 5
1410 Zagorje ob Savi
elektronski naslov 
obcina.zagorje@zagorje.si
spletna stran www.zagorje.si