V soboto, 21. marca, bo še razmeroma toplo, nato pa se bo zelo hitro izrazito ohladilo. Samo dan kasneje bo zelo mrzlo, prek dneva največ do 5 °C! Zelo nizke temperature bodo vztrajale skoraj cel teden. Pa tudi vnaprej ne kaže, da bi lahko hitro prišlo do otoplitve.

Kaj to pomeni za virusna obolenja? Znano je, da na širjenje virusov vpliva tudi vreme, kot denimo pri sezonski gripi. Glede na to, da se približuje izrazita ohladitev v dobršnem delu Evrope, pa bo to najverjetneje vplivalo tudi na lažje in hitrejše širjenje raznih virusov, tudi SARS-CoV-2. V hladnem vremenu imunski sistem pri človeku zelo oslabi, zato bi vas še posebej opozoril, da ste prihodnji teden še posebej pozorni, da boste poskrbeli za vzdrževanje imunskega sistema v največji možni meri.

Če je imunski sistem močen, je potek morebitne virusne bolezni blažji z manj zapleti. Imunski sistem zmanjša tudi onesnažen zrak, ki je v nekaterih okoljih reden spremljevalec hladnega vremena. Še posebej, če je nad tem območjem topel zrak.

Zato bodite konec tedna in prihodnji teden na to še posebej pripravljeni.