Sestavljeno: 25. marec 2020

V teh dneh nam je kar pošteno zagodla zapoznela zima (o tem podrobneje na naslovu https://bregar.si/wp/9980/posledice-nizkih-temperatur-v-sevnem/). Najhuje so nastradale rastline, ki že brstijo ali cvetijo. Seveda pa takšna sprememba vremena prav nič ne prispeva k dobrem imunskem sistemu ljudi. Prej nasprotno, zato so v naslednjih dneh tudi ugodnejši pogoji za širjenje Covid-19, če se ne bomo držali navodil.

Trenutni modeli kažejo, da bo vsaj do 10. aprila precej hladno in nestabilno vreme. Že jutri se bo nekoliko otoplilo in sneg bo počasi prehajal v dež. Vendar ne za dolgo. Že v ponedeljek, 30. marca, prihaja nov hladen val. Trenutno kaže, da bo nekoliko šibkejši, čeprav so bodo vsak nekaj dni jutranje temperature večinoma spustile pod ledišče. Nato se bo za nekaj dni nekoliko otoplilo, okrog 6. aprila pa naj bi nas zajel nov hladen val.

To kažejo tudi naslednje karte do 10. aprila. Podatki so za vsak dan ob 12. uri (podatke najdete na sliki levo zgoraj).

Karte kažejo, da bo že v začetku prišel nov hladen val s temperaturami tudi pod 0 °C, teden dni kasneje pa je po vmesni otoplitvi spet predviden nov hladen val zraka. Kako hladen bo, je še težko napovedati. Trenutno kaže, da bi bilo lahko v Sevnem ob vsakem valu tudi nekaj snega.

Naslednji dve karti kažeta predvideno količino padavin do 4. aprila. Če dobro pogledate, sta si modela za Slovenijo dokaj enotna.